Investeer in de ontwikkeling van jouw medewerkers met loopbaancoaching

 

Waarom is dit belangrijk voor jouw organisatie?

    • Je wilt betrokken en bevlogen medewerkers die blijven groeien.
    • Je wilt talenten binden en boeien.
    • Je wilt een positieve werksfeer creëren.
    • Je wilt dat medewerkers hun twijfels en uitdagingen bespreekbaar maken in plaats van elders solliciteren.

     

    Loopbaancoaching is de oplossing die je zoekt. Een onafhankelijke coach die begeleidt in plaats van adviseert en jouw medewerkers een spiegel durft voor te houden. Hierdoor vergroot je het zelfinzicht van jouw medewerkers, wat leidt tot keuzes die het werkplezier en de voldoening vergroten. 

    Het is nog nooit zo belangrijk geweest om te blijven investeren in jouw medewerkers. Op de arbeidsmarkt wordt er aan talent getrokken en worden er allerlei aanbiedingen gedaan. Loopbaancoaching helpt jouw medewerkers om hun tevredenheid, autonomie en duurzame inzetbaarheid te vergroten. Wist je dat medewerkers tussen de 20 en 30 jaar bewust kiezen voor werkgevers die aandacht besteden aan persoonlijke ontwikkeling en coaching? Het is tijd om te investeren in jouw belangrijkste kapitaal: jouw medewerkers.

     

    Wat levert loopbaancoaching op?

    Medewerkers krijgen inzicht in wie ze zijn en wat ze nodig hebben om plezier en voldoening uit hun werk te halen. Wanneer medewerkers goed in hun vel zitten, heeft dit een positief effect op de productiviteit.

     

    Medewerkers nemen zelf de verantwoordelijkheid voor hun loopbaanontwikkeling. We maken concrete kansen voor persoonlijke groei en ontwikkeling zichtbaar. Zo werken we aan een toekomstperspectief samen met jouw medewerkers.

     

    Als organisatie zie je minder medewerkers vertrekken, omdat ze zich verder kunnen ontwikkelen op posities die het beste bij hen passen. Naast een betere doorstroom neemt ook de tevredenheid, flexibiliteit en duurzame inzetbaarheid toe.

     

    Veelgestelde vragen

    Is een voortgangsgesprek met de leidinggevende niet voldoende?

    Nee, een gesprek met de leidinggevende of HR dekt niet altijd alles af. In eerste instantie komt dit doordat een leidinggevende niet altijd objectief kan zijn, gezien de belangen die hij of zij heeft. Daarnaast beschikt een leidinggevende niet altijd over de juiste vaardigheden om op de juiste manier te reageren op loopbaanuitdagingen.

    Om tot een oplossing te komen die echt aansluit bij de medewerker, kun je een objectieve loopbaancoach inschakelen die de juiste vragen stelt om nieuwe inzichten te genereren.

    Wat als de medewerker besluit te vertrekken na loopbaancoaching?

    Dit kan een gevolg van de coaching zijn. En dat is ook meteen wat de coaching zo krachtig maakt. Want alleen wanneer alle opties besproken mogen worden kan iemand voor de volle 100% beslissen om wél bij jou als werkgever te blijven werken. Op die manier zorgt het aanbieden van loopbaancoaching er dus voor dat jouw organisatie alleen met medewerkers werkt die echt achter hun werk en het bedrijf staan. Daarnaast geloof ik erin dat wanneer iemand het bedrijf na loopbaancoaching zal verlaten, jij als werkgever hier altijd iets positief achter laat. Niet alleen doordat de medewerker zelf dankbaar zal zijn voor zijn of haar inzichten, maar ook door zijn positieve verhalen hierover richting zijn omgeving.

    Tot slot kan dit resultaat in sommige gevallen natuurlijk ook kosten voorkomen. Wanneer een medewerker zelf tot het inzicht komt dat deze baan niet bij hem of haar past voorkomt dit bijvoorbeeld kosten als gevolg van verzuim.

    Aan welke medewerkers bied je coaching aan?

    Om te kijken of loopbaancoaching iets is voor je bedrijf kun je klein beginnen. Bijvoorbeeld door een medewerker te selecteren waar je veel potentie in ziet. Of een medewerker waarvan je merkt dat het op bepaalde vlakken niet soepel loopt. Uiteindelijk adviseer ik om de coaching voor alle medewerkers aan te bieden. Jij als werkgever kunt namelijk lang niet altijd de inschatting maken over wie wel of niet behoefte heeft aan coaching. Deze keuze kun je dus bij de medewerker zelf houden.